A murit Adrian Andronic


Adrian Andronic, caricaturist al Evenimentului zilei, colaborator al ziarului încă de la primul număr, a încetat vineri din viaţă, după o lungă şi grea suferinţă. Adrian Andronic a fost unul dintre cei mai apreciaţi şi longevivi artişti din domeniul desenului satiric.
S-a născut pe 10 februarie 1939 şi a absolvit Institutul de Arhitectură Ion Mincu. A devenit unul dintre colaboratorii de bază la Urzica, singura revistă de satiră şi umor dinainte de 1989. Vreme de mai bine de jumătate de secol, lucrări semnate Adrian Andronic au apărut în aproape toată presa naţională. De-a lungul timpului, artistul a publicat cinci albume de caricatură şi peste 80 de cărţi pentru copii.
Toţi cei care au avut bucuria de a lucra cu Adrian Andronic îi vor purta o neştearsă amintire. Redacţia Evenimentului zilei este alături de Dan Andronic şi de întreaga familie îndoliată.
Ne alăturăm acestor gânduri şi preluăm şi informaţia potrivit căreia slujba se va defășura luni începând cu ora 11.30, la biserica Pitar Moș, iar înmormântarea va avea loc în cimitirul Sf. Vineri, la ora 13.00. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 de pe EVZ.ro