L-au mai desenat pe Harap Alb


Harap Alb Continuă... este cunoscută pentru revista cu acelaşi nume, dar preocupările se refrâng asupra mai multor aspecte legate de Povestea lui Harap-Alb. Unul este o minunată încercare de recuperare a istoriei apariţiei lui Harap Alb de-a lungul vremii. Cu mândrie spun că la rubrica istorie am dat şi eu o mână de ajutor şi orice ajutor pentru completarea acestei colecţii este bine venită. Din când în când revista găzduieşte rubrica L-au mai desenat pe Harap Alb, practic o detaliere a unor momente, autori sau lucrărări reprezentative din istoria apariţiilor Harap Alb.
Iată un fragment dedicat doamnei Livia Rusz în numărul 7 din Harap Alb Continuă... : În “Poveşti, Povestiri, Amintiri” ale lui Ion Creangă vom întâlni viziunea artistei asupra poveştii lui Harap-Alb. Ilustraţiile sunt şi color şi alb-negru iar pentru copertă a fost aleasă o planşă a celebrului basm.
Un lucru inedit de menţionat ar fi faptul că volumul de aprope 300 de pagini apărut în anul 1972, a beneficiat de o a doua ediţie (1979), dar şi că variantele în limbile maghiară (1986) şi engleză (1973) au avut parte de ilustraţii redesenate (cele color) pentru fiecare dintre aceste ediţii.
Personajele cunoscutului basm apar şi în, poate, cea mai cunoscută serie de bandă desenată a doamnei Livia Rusz – “Aventurile lui Mac”.