Xenia Pamfil la New York Comic Con 2014


Institutul Cultural Român din New York susține participarea graficienei Xenia Pamfil la Festivalul de benzi desenate New York Comic Con (NYCC), care se desfășoară în perioada 9-12 octombrie 2014 la Javits Center, New York. Autoarea a fost invitată să participe cu romanul său grafic intitulat Mishka și demonul mării, publicat  recent de Action Lab Entertainment și care va fi lansat în cadrul acestui festival de specialitate. Xenia Pamfil va fi prezentă la standul Action Lab Entertainment (booth #3044) pe toată durata festivalului, iar sâmbătă, 11 octombrie, între orele 1 și 3pm, va oferi autografe fanilor de benzi desenate, în cadrul Action Lab Portfolio Review.
Autoarea va fi prezentă la încă două evenimente, exterioare NYCC, în colaborare cu parteneri americani. Astfel, în data de 10 octombrie, în intervalul orar 5.30-6.30 pm, ICR New York în parteneriat cu Queens Library a programat, la filiala Ridgewood a acestei cunoscute biblioteci, o prezentare a cărții în lectura autoarei.
În data de 11 octombrie, ICR New York este co-organizator, împreună cu Action Lab, al evenimentului Action Labs Post-Con Party, care va avea loc la faimoasa librărie specializată în cărți de bandă desenată Jim Hanley’s Universe (JHU) Comic Books, o locație legendară din Manhattan, 32nd Street, unde Xenia va fi una dintre vedete.
Xenia Pamfil a manifestat de timpuriu o vie pasiune pentru benzi desenate,. După ce a absolvit Liceul de Artă "D. Cuclin" din Galați, a urmat Universitatea de Arte Plastice și Design "George Enescu" din Iași (2001-2005), secția grafică. În 2004 a beneficiat de bursa de studii "Socrates Erasmus" la Manchester Metropolitan University din Marea Britanie. În prezent, tânăra creatoare de benzi desenate este Senior 2D Artist în cadrul Amber Studio Romania (București), o cunoscută firmă din industria jocurilor video.
Xenia Pamfil este multiplă câștigătoare a Weekly Trinquette Drawing Challeng. Ilustrațiile și benzile sale desenate au apărut în publicații colective din diverse țări, precum Otaku Magazine, The Book of George, Revista Comics (România), VDM (Franța) sau Pepper Project (Singapore).
Mishka și demonul mării este primul său roman grafic de autor și reprezintă rezultatul a aproape șapte ani de muncă intensă, atât la nivel conceptual cât și artistic. În această carte de benzi desenate, Xenia Pamfil reunește experiențe și emoții din propria sa copilărie. Relațiile sale cu prietenii cei mai apropiați, amintirea unor întâmplări cu mult umor și bună-dispoziție au inspirat-o, de asemenea, în trasarea firului narativ al poveștii. Unicitatea cărții constă în faptul că artista a creat 11 stiluri artistice diferite, ce corespund celor 11 capitole, respectiv celor 11 zile în care personajul principal se află blocat pe o insulă misterioasă.
Mai multe informații despre Xenia pot fi aflate de pe site-ul:  http://xiusha.blogspot.ro/.