Steampunker – New Media & Digital Art Show


Steampunker – New Media & Digital Art Show
3-5 Aprilie, 17:00

Între 3 și€“ 5 aprilie 2015, la Palatul Știrbei, Art-PR România și Galeria de Artă Mignon organizează Steampunker, un eveniment de artă digitală și new media. Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 3 aprilie, începând cu orele 17.00.
 Douăzeci de artiști, cercetători și ingineri în robotica și video gaming vor transformă parterul palatului într-un spațiu vibrant, industrializat, un open studio live, în care vor avea loc expoziții, ateliere, performance-uri, prezentări și proiecții de film.

 Evenimentul va prezenta publicului: pictură, sculptură, metaloplastie, ceramică, bijuterie din materiale prețioase, bandă desenată, ilustrație, artă digitală 2D, robotica, video art gaming, fotografie manipulată digital, fotografie alternativă( ambrotipie, cyanotipura, cibachrome, stereo-grafie) typography, artă video, art prinț, sculpturi în bronz, marmură, lemn, și piatră, decorații din piele, desen în smoală, sculptură în papier mache, metal pe pânză, instalații multimedia, tehnici mixte, artă obținută cu imprimante 3D, obiecte de mobilier cu detalii digitale și multe altele.

 La Steampunker va fi prezent și Allkimik a€“ atelier de fotografie care propune o alternativă la avalanșa de pixeli generată de democratizarea mediului, prin promovarea tehnicilor tradiționale, alternative de realizare de imagini fotografice, dar și echipă Fab Lab a€“ atelier de creație, design și producție 3D.

 „Steampunker înseamnă artă modernă combinată cu știință și tehnică, interactivitate și scenariu deschis. Grafica, animația computerizată, bandă desenată, filmul experimental, mixed media, hypermedia și instalațiile interactive, design-ul și tatuajul digital, robotica, printurile și sculpturile 3D, toate sunt explorate public timid de către artiștii și galeristii români. Anual și în toată țara, vrem să antrenăm toate formele de manifestări artistice moderne într-un singur spațiu expozițional, care să deschidă apetitul pentru inovație și gândire liberă publicul tânăr și să definească o identitate a artei moderne contemporane românești mai puțin comerciale.”, declară Roxana Deduleasa, Project Manager-ul evenimentului.

Proiectul Muzeul Benzii Desenate și Revista Comics sunt parteneri ai evenimentului.