Lansarea cartii de banda desenata "Piatra Sangelui"


Sâmbătă a avut loc lansarea noului titlu din colecţia "Relaţii ceho-române în bandă desenată" la care au participat: Timotei Drob, autorul cărţii "Piatra Sângelui", Alexandru Berceanu, scriitor şi scenaristul cărţii "Mickey pe Dunăre", Anamaria Pravicencu și Octav Avramescu, editori la Jumătatea Plină şi Petra Dobruska, coordonatorul colecţiei. Dezbaterea a fost moderată de Gabriela Georgescu, traducătoare.

Lansarea a avut loc la standul Cehiei, ţara invitată de onoare la Bookfest 2015.
Timotei Drob este un desenator din Braşov. Publică benzi desenate din 2004. În 2008 începe să editeze fanzinul SEFEU – mândrie a scenei alternative –, care, după 12 numere, a fost suspendat.

"Piatra Sângelui" de Timotei Drob este al cincilea volum din colecția „Relaţii ceho-române în bandă desenată”, după "Dolky-n trei straie" de Ileana Surducan si Petra Dobruska, „Karel Líman #arhitect” de Maria Surducan, „Aripi de Oțel” de Adrian Barbu și „Mickey pe Dunăre” de Cristian Darstar si Alexandru Berceanu, carte premiată în concursul „Cele mai frumoase cărți 2014”. Colecția marchează prin câteva cărți unele momente din istoria comună a celor două ţări. Proiectul a luat naştere din iniţiativa Ambasadei Republicii Cehe la Bucureşti în încercarea sa de a prezenta într-o formă netradiţională relaţiile în mod tradiţional bune dintre Republica Cehă şi România. Colecția este publicată de editura Jumătatea Plină şi sprijinită de CEZ România.