100 de ani in 10 cadre


În perioada 6 octombrie - 8 noiembrie 2017, asociaţia Neo Art Romania desfaşoară un proiect cultural educaţional inedit, „100 de ani în 10 cadre”, destinat publicului tânar şi foarte tânăr.
Proiectul de derulează în două etape: În prioada 6 - 29 octombrie se desfăşoară în cadrul liceelor ateliere de bandă desentă şi prezentări ale momentelor importante din Centenar. Elevii vor realiza o serie de câte 10 cadre de bandă desenată în cadrul workshop-urilor susţinute de artişti şi profesori, din care se va face o selecţie, pentru editarea revistei 100 de ani în 10 cadre.
În cea de a doua etapă a proiectului, care are loc în perioada 1 - 8 noiembrie, se va organiza expoziţia cu lucrările selectate la Galeria Galateca, lansarea revistei şi premierea celor 6 câştigători, pe baza alegerilor juriului de specialitate. În plus, va avea loc dezbaterea finală, o serie de 4 prezentări de artist (artist talk) şi 4 mini-expoziţii. La finalul lunii noiembrie proiectul va fi itinerat la Berlin, unde va fi lansat la Galeria Fantom.
Mai multe detalii aici.