Lansarea nuvelei grafice Spune-mi Eli


Lansarea nuvelei grafice Spune-mi Eli de Dan Ungureanu are loc pe 27 Octombrie, ora 18:30 la AMBASADA (Str. Anton Seiller nr.2, Timișoara).

Lansarea va avea loc în prezența autorului, Dan Ungureanu, a personajului principal, Eli Moldovan, și a prietenilor săi. Vom vorbi despre viața în instituții, cum a luat naștere cartea, dezinstituționalizare, dificultățile vieții în comunitate și ce putem face pentru a ușura tranziția de la instituție la o viață liberă.
Nuvela își propune familiarizarea publicului larg cu subiectul izolarii și conștientizarea dificultăților cu care se confruntă persoanele instituționalizate, inclusiv cele legate de integrare și adaptare la viața obișnuită. Sperăm astfel să atragem mai multă susținere civică pentru dezinstituționalizare și oferirea de servicii de sprijin în comunitate. Urmăriți-ne aici pentru a o cunoaște pe Eli și a înțelege ce înseamnă instituția.

Fragment din acest volum a putut fi citit în revista DOR, iar o parte s-a regăsit în expoziția Retrospectiva a benzii desenate românești cu tematică socială din cadrul Salonului European de Bandă Desenată de la București. Expoziția a devenit itinerantă fiind la Cahul în Republica Moldova, urmând să ajungă și la Chișinău.